Main menu
  • slide2.jpg
  • slide3.jpg
  • slide5.jpg
  • slide6.jpg
  • slide7.jpg
  • slide8.jpg
  • slide9.jpg
  • slide10.jpg
  • slide11.jpg

Др Ирина Суботић - Предавање Зенит и зенитизам

Др Ирина Суботић одржаће предавање Зенит и зенитизам на Факултету уметности 31.05.2018. године са почетком у 19:00 часова. Др Ирина Суботић рођена је у Београду. Дипломирала на Београдском универзитету - Филозофском факултету - Одељењу за историју уметности. Докторилала на Љубљанском универзитету са темом Ликовни круг часописа Зенит 1921-1926. 

Вокална радионицa

У оквиру пројекта ,,Сусретања'', у периоду од 11-13.5.2018. године, одржана је прва Вокална радионица за хор Факултета, коју је водио мр Војислав Спасић, доцент на ФИЛУМ-у у Крагујевцу.

Концерт Јоване Стошић и Александре Трајковић

Концерт Јоване Стошић (виолина) и Александре Трајковић (клавир), биће одржан 31. октобра 2017. године у Галерији Факултета уметности. Концерт се реализује у оквиру пројекта ”Сусретања”.

КОНКУРС за избор програмских садржаја у оквиру пројекта ,,Сусретања’’

Уметнички савет  Галерије Факултета уметности  у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици, у оквиру покретања пројекта ,,Сусретања’’,расписао је Конкурс за избор програмског садржаја за период од 01. новембра 2017. до 30. маја 2018. године у циљу организовања, промовисања и представљања:

Борут Вилд - Предавање ”Јесам ли шта научио”

Борут Вилд професор на департману Дигиталне уметности Факултета за медије и комуникације Универзитета Сингидунум у Београду и Факултету техничких наука у Новом Саду одржаће предавање ”Јесам ли шта научио” у галерији Факултета уметности 15.12.2017 са почетком у 19 часова.

Отварање Концертне сезоне

Синоћ је у Галерији Факултета одржан први од девет планираних Концерата, који ће се у реализовати на Факултету уметности до 31. маја 2018. године. Као гост на отварању Концертне сезоне наступила је виолинисткиња Јована Стошић која је са пијанисткињом Александром Трајковић извела композиције Хендла, Моцарта и Сарасатеа. 

Предавање др Богдана Ђаковића

Др Богдан Ђаковића, редовни професор Академије уметности у Новом Саду, одржаће предавање под насловом Два стваралачка приступа Нове руске школе: од технике цитата до музичке мистерије – Страсне седмице Максимилијана Штрајнберга и Александра Гречанинова, 28. новембра 2017. године у 16 часова, у учионици број 1 (Колашинска 156).

Концерт Јасмине Трумбеташ и Јелене Влаховић

Концерт Јасмине Трумбеташ и Јелене Влаховић, уз клавирску сарадњу Зарифе Али-Заде, одржан је 11. децембра 2017. године у 19 часова у Галерији Факултета уметности. Концерт је реализован у оквиру пројекта ”Сусретања”.