Main menu
  • slide2.jpg
  • slide3.jpg
  • slide5.jpg
  • slide6.jpg
  • slide7.jpg
  • slide8.jpg
  • slide9.jpg
  • slide10.jpg
  • slide11.jpg

Изложба „Релације“ обухвата петнаест скулптура аутора Милоша Шарића и Славише Михајловића чија је тежња да свој досадашњи рад прикажу у месту са ког је и почело њихово ликовно усавршавање.

Аутори своје стваралаштво заснивају на компоновању геометријских металних елемената у циљу постизања једног склопа – органско-модуларне површине.

Пратећи актуелна дешавања, у брзом и не тако једноставном времену, аутори критички сагледавају данашњи свет – друштво. Фокус је усмерен ка човеку који је услед непрестане борбе и растрзаности које живот доноси, у позицији жртве свог времена. 

У четвртак, 12. децембра од 13 часова у Галерији Факултета уметности у Косовској Митровици биће одржано јавно вођење кроз изложбу "Релације" и разговор са уметницима Милошем Шарићем и Славишом Михајловићем. 

Разговор модерира кустос Галерије доц. др Јелена Павличић.

****

Милош Шарић (Лесковац, 1991) је завршио основне академске студије вајарства на Факултету уметности у Приштини – Звечану 2014. године. Мастер академске студије Примењеног вајарства завршио је на Факултету примењених уметности у Београду 2015. године, а на истом Факултету је и докторирао, на студијском програму ”Примењене уметности и дизајн” 2019. године. Добитник је треће награде жирија и публике 2015. године на конкурсу „Београдски читач“. Излагао је на четири самосталне и на више од седамдесет колективних и међународних изложби у земљи и иностранству. Учесник је неколико ликовних колонија. Његова дела налазе се у јавним и приватним колекцијама. Члан је УЛУС-а и УЛУПУДС-а од 2016. године. Живи и ствара на релацији Власотинце-Београд.

Славиша Михајловић (Косовска Каменица, 1991) је завршио основне академске студије на Факултету уметности у Приштини – Звечану на одсеку вајарства у класи проф. Пека Никчевића 2014. године. Мастер академске студије Примењеног вајарства завршио је на Факултету примењених уметности у Београду 2015. године. Добитник неколико награда за скулптуру. Учествовао на више групних изложби у земљи и иностранству, као и више ликовних колонија и пројеката. Један је од оснивача Културног склоништа КРИК у Косовској Каменици. Живи и ствара у Косовској Каменици.